Huis en terrein

2

 

 

La Rivière is gelegen aan het einde van een privé landweg en staat op 1ha grond met parkeerplaatsen voor de deur. De tuin is volledig afgesloten en uit het zicht onttrokken vanaf het landweggetje. In de tuin bevinden zich verschillende terrassen zodat heerlijk buiten eten en genieten van een BBQ gegarandeerd is. Vanuit de openslaande deuren zijn de tuin en het zwembad gemakkelijk te bereiken. Tenslotte beschikt het huis over een balkon (aan de woonkamer) waarvandaan genoten kan worden van het uitzicht onder het genot van een goed glas wijn!
Het zwembad van 11 x 5m heeft een romaanse trap en heeft een diepte van 1m05 tot 2m15. Rondom het zwembad is een houten vlonder geplaatst met voldoende ligstoelen en parasols zodat u ongestoord kan genieten van het water, zon en rust! Het zwembad wordt twee keer per week schoon gemaakt en het water wordt getest.

De laatste hand aan de renovatie van het huis werd gelegd in 2008, waardoor het mogelijk werd om met maximaal 8 personen te verblijven in het huis.

La Rivière bestaat naast het grote woonhuis eveneens uit een op het terrein gelegen bijgebouw. Hier kunnen nog eens 2 volwassenen en 2 kinderen (de bedden zijn groot genoeg voor een volwassene maar de hoogte van de kamer is gelimiteerd) verblijven. Tezamen is er plaats voor maximaal 12 personen op een totaal woonoppervlak van 200 m2. Ideaal voor een vakantie met meerdere families of vrienden.
Het royale huis, met veel natuurlijk licht, heeft een ruime woonkamer en een woonkeuken. De woonkeuken is van alle gemakken voorzien en heeft een ontbijtbar. Ook is in de woonkeuken de originele haard nog aanwezig.
Vanuit de woonkeuken is via de nog originele trap de eerste verdieping te bereiken waar de ouderslaapkamer met badkamer ensuite te vinden zijn. Deze slaapkamer bevindt zich nog geheel in traditionele stijl en is zeer volumineus.
Via de woonkamer is via een trap de beneden verdieping te bereiken. Deze verdieping geeft toegang tot de tuin en de diverse terrassen. Op deze verdieping zijn de drie overige slaapkamers te vinden: er is een slaapkamer met badkamer ensuite en voor de overige twee andere slaapkamers is er een aparte badkamer met apart toilet.

Omschrijving van het hoofdgebouw per woongedeelte.

De woonkamer, de keuken en het eetgedeelte bevinden zich op de eerste verdieping.
Woonkamer
In de woonkamer treft u een groot hoekbankstel en een kleiner bankstel aan ,zodat men heerlijk kan ´lounchen´ en TV kan kijken. Aangrenzend aan de woonkamer is er een balkon waarop genoten kan worden van het uitzicht over de omgeving.
Keuken
De keuken is van alle gemakken voorzien. Zo is er een vaatwasser, een gasstel, een oven en een grote koelkast. In de keuken treft u ook een ontbijtbar aan.
Eetgedeelte
Het eetgedeelte heeft nog een originele haard waar nu een houtkachel in is geplaatst. Hier staat een lange tafel waar met iedereen heerlijk worden gedineerd bij het knapperig haardvuur. Indien er meer stoelen nodig mochten zijn dan zijn deze te vinden in de slaapkamers en/of in het bijgebouw.
Tweede verdieping
Op de tweede verdieping is slaapkamer 1 gesitueerd. Deze slaapkamer met nog zijn originele balken heeft een tweepersoonsbed en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.
Begane grond
Op de begane grond bevinden zich de overige slaapkamers en een grote hal die toegang biedt tot de tuin.
Slaapkamer 2
Deze slaapkamer heeft een tweepersoonsbed en een badkamer ensuite. De badkamer heeft een bad, douche, wc en wastafel.
Slaapkamer 3
Deze slaapkamer heeft twee eenpersoonsbedden. Met twee openslaande deuren is er direct toegang tot de tuin. Samen met slaapkamer 4 is er een gedeelde badkamer.
Slaapkamer 4
Deze slaapkamer heeft eveneens twee eenpersoonsbedden. Samen met slaapkamer 3 is er een gedeelde badkamer.
Badkamer
De badkamer, behorend bij slaapkamer 3 en 4, is voorzien van een inloopdouche en een wastafel.
Toilet
Op de begane grond is er een apart toilet te vinden.
Het bijgebouw
Het bijgebouw beschikt over een aparte keuken, een kleine woonkamer, een badkamer en twee slaapkamers. De slaapkamer op de BG heeft een tweepersoonsbed en de slaapkamer op de verdieping heeft twee éénpersoonsbedden. Ook een extra grote koelkast is in het bijgebouw beschikbaar.